/* add cookiebot.com */ /* add Fave icon */

Betere regels voor kleine bedrijven

Strengere regels inzake de bescherming van persoonsgegevens vanaf mei 2018 zorgen ervoor dat burgers meer zeggenschap hebben over hun gegevens en bedrijfsvoordelen op basis van gelijkheid. Eén geheel van regels voor alle bedrijven die actief zijn in de EU, ongeacht waar ze zijn gevestigd.


Ontdek hieronder wat dit betekent voor uw mkb-bedrijf.

Veel website eigenaren willen, ondanks de relatief grote gevaren, hun website niet of onvoldoende beveiligen. Vaak zelfs tegen ons advies in om dat wel te doen. Argument is vaak "ik verkoop  niks op de site'', of ''er wordt niet geboekt via de site" , terwijl dit niet relevant is. Zelfs een naam c.q. adres van een simpel contact formulier is al klantendata voor de wet. Deze moet dus goed beveiligd worden. Belangrijk om te weten is dat je als site-eigenaar te allen tijde verantwoordelijk gehouden wordt voor datalekken. Deze moeten ook per 1 januari 2017 verplicht gemeld worden.

Doel is het beschermen van de rechten van mensen die jou hun gegevens toevertrouwen.

 

Hoe helpt Inconel je hiermee?

De rol van Inconel binnen dataveiligheid bestaat uit drie pijlers:

  1. Inconel zorgt onder andere voor technische veiligheid van de gebruikte server techniek, door steeds alle updates van de servers uit te voeren.
  2. Door de openbaar bereikbare (web)servers, achter z.g. firewalls te plaatsen. Daarmee controleren we niet alleen welke poorten naar buiten toe openstaan, maar ook wie toegang heeft tot poorten die wel openstaan.
  3. Alle websites die Inconel beheert (ook de niet door Inconel gebouwde sites) worden voorzien van de nieuwste update's als ze uitkomen. Sites die wij niet zelf beheren monitoren we ook en geven de verantwoordelijke webmaster tips om de site veilig te maken en te houden.

Zo houden we ook streng toezicht op wie, van waaruit toegang heeft tot gevoelige data (S)FTP en SSH toegang tot de webservers.

Wat kan ik zelf doen? 

Als site eigenaar, kun je zelf ook wat aan deze problematiek doen: 

  1. Vraag niet meer gegevens als strikt noodzakelijk is.
  2. Beveilig je site met een SSL certificaat. Het SSL protocol (Secure Socket Layer) beveiligd de communicatie tussen de site en de gebruiker, door deze te encrypten.
  3. Houd je website up to date. Alle oude Typo3, Joomla!, Wordpress en Magento sites hebben beveiligings issues. Iedere dag worden er wel ergens nieuwe ontdekt.
  4. Sta veiligheid niet in de weg door vast te houden aan verouderde websites. Ieder site die om wat voor reden dan ook niet meer geupdate kan worden, is een potencieële tijdbom.  

Lees op de site van de Europese Commissie, meer over het verwerken van gegevens.

 

 

Volg ons

Contact

Algemeen Info
Telefoon:
+31 (0)43 6090309
Adres: Neerhem 63,
6301 CE, Valkenburg a/d Geul

Algemeen: info@inconel.nl